Distribuție:Andreea Mateiu, Octavian Strunilă, Leonid Doni
Scenariu și regie: Octavian Strunilă
Scenografie: Maria Nicola
Jucat LIVE pe 25 noiembrie 2021
“Bărbații la 40, femeile la 43” marchează o nouă colaborare PiciordePlay cu Teatrul Mefisto, un proiect de teatru independent creat și condus de actorul Octavian Strunilă. Acest proiect itinerant are scopul de a aduce teatrul în locurile unde nu există, așadar ne-am bucurat să ne aliem cu Teatrul Mefisto pentru a vă aduce noi spectacole de teatru direct acasă, indiferent de țara sau orașul în care locuiți.
Pentru că Octavian Strunilă are o vastă experiență în teatru și în televiziune, nu i-a fost deloc greu să joace și rolul de prezentator de această dată. Înainte de a intra pe scenă, Strunilă i-a luat la întrebări pe Andreea Mateiu și pe Leonid Doni și a destins atmosfera cu un pic de autoironie, făcând haz de necaz pe seama tunsorii sale realizate în grabă chiar înainte de spectacol.
Spectacolul de comedie “Bărbații la 40, femeile la 43” este scris și regizat de Octavian Strunilă și s-a jucat pe scena Teatrului Apollo 111 cu public în sală (la o capacitate de 30%), fiind totodată transmis live online pe platforma PiciordePlay. Piesa de teatru ”Bărbații la 40, femeile la 43” vorbește despre criza prin care trec aproape toate cuplurile cel puțin o dată în viață. Dacă despre bărbați este bine știut faptul că “middle age crisis” se manifestă la 40 de ani, despre femei încă se discută: la 30, la 35 sau la 43.
Să te înșele soția cu “cel mai prost din clasă”, să te prindă criza de la 40 de ani cu un milion de euro în cont sau să fii părăsit pentru că ești un om prea bun la suflet – acestea sunt problemele cu care se confruntă personajele noastre surprinse în trei tablouri: la 29, la 40 si apoi la 43 de ani.
Spectacolul “Bărbații la 40, femeile la 43” ne prezintă trei tipologii de personaje întâlnite adesea în viața cotidiană. Leonid Doni este “glumețul clasei”, genul de personaj care încearcă în mod constant să facă ceva comic doar pentru a se face remarcat și plăcut de cei din jur. Andreea Mateiu joacă rolul unei femei care s-a dedicat în totalitate familiei, dar se trezește la 40 de ani că soțul se îndrăgostește de o “puștoaică de 23 de ani” și o lasă baltă cu doi copii si fără nicio carieră. Cu toate acestea, ea este capabilă să își descopere forța interioară și să găsească o soluție pentru a-și reface viața. Personajul interpretat de Octavian Strunilă este victima perfectă a crizei de la 40 de ani: își abandonează familia și preferă să trăiască intens fiecare clipă în compania celor mai frumoase femei, fără a-și face prea multe procese de conștiință.
Viața se dovedește plină de ironie, iar cele trei personaje au parte de câteva situații total inedite, care le vor schimba perspectiva de a privi lucrurile. În timp ce viețile lor se intersectează în cel mai amuzant mod posibil, publicul are ocazia de a descoperi farmecul unor tineri actori extrem de talentați.
Pentru că arta cere sacrificii, în timpul unei scene de bătaie cu Leonid Doni, Octavian Strunilă s-a lovit cu capul de un raft din decor și s-a ales cu un cucui în frunte. Acest mic incident a oferit mai multă credibilitate jocului actoricesc și scenei în sine, deși nu aceasta era intenția.
Teatrul live online îi aduce laolaltă pe românii din toată lumea. La finalul spectacolului “Bărbații la 40, femeile la 43”, Octavian Strunilă a citit mesajele primite de la public pe pagina de Facebook PiciordePlay:
- “Mulțumesc pentru on-line, sper să continue și după pandemie… Provincia este vitregită de spectacolele voastre, exact cum spuneți că era în anii ‘70, ‘80.”
- “Aplauze și mulțumiri!”
- “Un spectacol frumos, cu povești desprinse din viața reală.”
- “V-am urmărit cu drag din Germania.”
- “Felicitări, oameni frumoși!
La finalul spectacolului transmis live online, Octavian Strunilă a declarat: “De ce facem teatru online? Pentru că, de aproape 2 ani de când a început pandemia, teatrul în forma fizică este greu de realizat. Este din ce în ce mai greu să ne permitem, din punct de vedere financiar, să susținem un spectacol cu 30% public din capacitatea sălii. Pentru noi, ca teatru independent, suma biletelor este depășită de chiria sălilor. Așadar, teatrul online vine să completeze nevoia de teatru pe care o avem noi, actorii, dar și nevoia oamenilor de a vedea o piesă de teatru și de a lua parte la un spectacol în direct. Tocmai de aceea, spectacolele PiciordePlay se transmit live online, iar oamenii sunt acum în direct alături de noi.”
Așadar, vă mulțumim pentru că ne sunteți alături și pentru că susțineți teatrul online!