Skip to content
Menu
Menu

Ce avem noi aici? – premieră națională exclusiv online pe PiciordePlay

De: Lia Bugnar
Distribuție: Carmen Tănase, Marius Manole, Maria Obretin

Jucat LIVE pe 29 Iunie 2022

Marius Manole și Lia Bugnar ne-au fost alături încă de la început, când am hotărât să dezvoltăm platforma de teatru online PiciordePlay, în vremurile întunecate ale pandemiei. Astfel a luat naștere o colaborare minunată, dar și o prietenie frumoasă.

Pentru a-și exprima recunoștința față de spectatorii online din toate colțurile lumii, Lia Bugnar, Marius Manole, Carmen Tănase și Maria Obretin au hotărât ca noul lor spectacol “Ce avem noi aici?” să aibă premiera națională exclusiv online pe PiciordePlay.

Primele reprezentații “Ce avem noi aici?” au avut loc în Dusseldorf, Frankfurt, Paris și Bruxelles, în luna mai 2022. Publicul european a fost încântat de această piesă de teatru, dovadă fiind sălile pline și ropotele de aplauze ce au încununat fiecare reprezentație. Acum a venit rândul publicului din România să se bucure de acest spectacol minunat.

Așa cum ne este tradiția, Lia a preluat rolul de prezentatoare și ne-a condus în cabina actorilor pentru a-i urmări cum se pregătesc înainte de a intra pe scenă. În timp ce Marius și Maria păreau destul de relaxați, având în vedere că au mai jucat live online pe PiciordePlay, doamna Carmen Tănase avea emoții mari, fiind primul său spectacol transmis online.

“Ce avem noi aici?” este o comedie dulce-amăruie despre iubire, familie, singurătate și frică. Marius Manole joacă rolul unui bărbat sufocat de dragostea mamei. Este docil, blând, timid și respectă cu sfințenie sfaturile mamei sale. Tocmai de aceea, este incapabil să-și găsească o parteneră, deși are vârsta de 33 de ani.

Mama posesivă este interpretată magistral de Carmen Tănase. Monologurile sale sunt absolut senzaționale, la granița fină dintre comedie, dramă și ironie. Deși inițial pare greu să empatizezi cu un asemenea personaj, pe măsură ce povestea se așează în scenă, putem să înțelegem toate mecanismele de apărare ce au condus la acest comportament ultra protector. Evenimentele și traumele din trecut și-au pus amprenta asupra acestei femei, care și-a canalizat toată atenția, energia și iubirea asupra fiului său. Cu toate acestea, consideră că a venit timpul ca băiatul să se așeze la casa lui, așadar pornește în căutarea partenerei ideale prin intermediul unui anunț matrimonial.

Aici intră în scenă Sabina (Maria Obretin) – femeia superbă, singură și disperată să-și găsească un soț. Sabina a trecut printr-un șir interminabil de întâlniri eșuate care au determinat-o să se interiorizeze și să nu-și arate niciodată adevărata personalitate. Din dorința de a fi plăcută, apreciată și mai ales iubită, ea apelează la o serie de tertipuri superficiale pentru a intra în grațiile posibililor parteneri. Însă în momentul în care îl cunoaște pe Irinel (Marius Manole), lucrurile iau o întorsătură fascinantă.

Întâlnirea cu Sabina reușește să scoată la iveală toată rebeliunea îngropată în acest bărbat obedient, timp de 33 de ani. Momentul în care se produce marea schimbare este genial interpretat de Marius Manole, printr-o scenă provocatoare de dans. Asistăm la o transformare spectaculoasă și formidabil pusă în scenă, sub privirile îngrozite ale mamei disperate. În plus, chiar și melodia special aleasă pentru dansul sexy al lui Marius se încadrează perfect în contextul întregii povești.

Așadar, băiatul se transformă în bărbat, iar cele două femei din viața lui sunt nevoite să suporte consecințele. Intriga se adâncește, povestea devine plină de suspans, iar personajele noastre au parte de noi provocări ce le determină să-și înfrunte frica de singurătate care le bântuie destinele.

La finalul spectacolului “Ce avem noi aici?”, transmis live în premieră națională, am primit sute de mesaje de la românii de pretutindeni care au cumpărat bilete la teatru online:

  • “Spectacolul mi-a plăcut maxim. Pot spune că a fost una dintre cele mai bune piese, jucată excelent de cei 3 protagoniști. Lia Bugnar a ales un subiect fierbinte, iar replicile au fost savuroase. Felicitări!”
  • “Primul teatru online și devine addicting!”
  • “Eu am 16 ani și e prima dată când vizionez o piesă de teatru. Stau într-un oraș în care nu am posibilitatea de a merge să văd așa ceva, iar pentru mine această piesă a fost divină.”
  • “Uite așa, pe o terasă dintr-un mall, niște necunoscuți au privit împreună spectacolul vostru! Tare sau ce? Bravo, felicitări!”
  • “Sunt blocată în casă cu piciorul rupt, dar mi-ați adus teatrul acasă și m-am simțit minunat! Sunteți formidabili!”
  • “Felicitări pentru solo-ul de dans al lui Marius! Mulțumim pentru spectacol, vom fi aici in continuare, cu fidelitate.”
  • “Am cumpărat bilet fiind afară din casă, la o terasă… Mi-am luat o cafea și am pornit vizionarea. Cu căști în urechi, cu ochii-n telefon, am râs cu lacrimi la unele momente! Când am ridicat o clipă ochii din telefon, toți cei din jur mă priveau ca pe o ciudățenie. Am simțit nevoia sa fac o mică pauză și să le explic de ce.”
  • “Germania vă cere un bis la dansul lui Marius!”
  • “A fost extraordinar, la mine deja a devenit addicting și clar o să mai iau bilete la teatru online.”
  • “Încă o piesă foarte bună, v-am urmărit toată pandemia. Se întâmplă să o avem pe bunica la noi, i-ați adus o mare bucurie. A râs, a plâns și a fost cu voi. Teatrul este terapie. Mulțumim pentru efortul vostru. Se poate încă un bis la dansul lui Marius?”
  • “Extraordinar! Așa de multe replici memorabile la un loc nu am mai auzit demult! Abia aștept următorul spectacol.”
  • “Eu întotdeauna mă duceam la teatru fizic. Azi, citind mesajul lui Marius Manole, am zis: hai să încerc. Să știți că nu am crezut că o să-mi placă atât de mult!”
  • “Numărul 13 e cu noroc. E cel de-al 13-lea spectacol pe care îl văd pe PiciordePlay. Minunat! Felicitări, Lia Bugnar! Felicitări întregii echipe! Doamna Tănase e senzațională, Maria Obretin mereu sensibilă și delicată, iar Marius Manole mereu surprinzător. Vă mulțumesc și vă iubesc!”
  • “De Maria Obretin mă îndrăgostesc de fiecare dată când o văd ca și cum aș vedea-o prima oară.”
  • “Minunați ați fost și voi și piesa! Mulțumiri și cameramanilor, au făcut o treabă grozavă.”
  • “Pentru că am ratat spectacolul din Düsseldorf, m-am bucurat și mai tare că îl pot vedea din fotoliul de-acasă așa curând! Vă mulțumesc, mi-a plăcut foarte mult!”
  • “Excelent text! Lia, ești dramaturgul meu contemporan preferat! Minunați actori, senzațională coregrafie! Felicitări din toată inima! Vă îmbrățișez cu mult drag!”

Printre replici memorabile, situații pline de umor și jocul extraordinar al actorilor, este ușor să te regăsești în această piesă de teatru, chiar dacă nu descoperi nimic în comun cu aceste personaje. Important este mesajul transmis de spectacolul “Ce avem noi aici?”: fii tu însuți/însăți, bucură-te de viață și nu uita să-ți permiți mici momente de rebeliune. Uneori, regulile sunt făcute pentru a fi încălcate, astfel încât să ai ocazia de a te cunoaște cu adevărat.

Vrei să ne împărtășești părerea ta despre acest spectacol. Scrie mai jos și alătură-te conversației.

Lasă un răspuns

Abonează-te la newsletter și află rapid noutăți despre spectacole

Abonarea nu a reușit. Te rugăm să încerci din nou.
Te-ai abonat cu succes!

Spectacolele din arhivă sunt oferite din când în când spre vizionare în format înregistrat.  Pentru a afla când va fi disponibil acest spectacol abonează-te în formularul de mai sus. Dacă îți dorești în mod special acest spectacol votează cu inimioara de mai jos.

23