Skip to content
Menu
Menu

MA RA MU – primul concert transmis live online pe PiciordePlay

Jucat LIVE pe 28 decembrie 2021

Proiectul MA RA MU a luat naștere din dorința de a păstra esența tradițiilor românești, adunând cele mai frumoase colinde maramureșene auzite din bătrâni, pentru a le cânta într-o formă nouă. A fost primul concert live online transmis de PiciordePlay și am fost tare încântați să vă oferim această nouă experiență.

Frații Hojda și frații Ulici s-au adunat pentru prima oară într-un proiect muzical de excepție, MA RA MU. Pe 28 decembrie 2021, cei șapte tineri talentați au colindat dintr-un spațiu impresionant, Biserica Romano-Catolică a Ordinului Franciscan din Baia Mare. Prin intermediul platformei noastre, colindele lor au străbătut întreaga lume în căutarea urechilor de români primitori de emoții profunde și de amintiri magice.

Am fost impresionați să îi urmărim pe frații Hojda și Ulici înainte de concert, când s-au așezat în cerc, și-au strâns mâinile, au închis ochii și au rostit o rugăciune. A fost un moment încântător care ne-a pregătit pentru minunea la care urma să asistăm.

După ce Părintele Felix de la Biserica Romano-Catolică a Ordinului Franciscan a prezentat grupul MA RA MU, tinerii și-au făcut apariția, vizibil emoționați. Unul dintre băieți a rostit câteva cuvinte frumoase, îndemnându-ne ca întotdeauna “să facem toate lucrurile din toată inima ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni.”

Vocile superbe ale tinerilor ne-au adus magia Crăciunului în case, amintindu-ne că este o perioadă a bucuriei, când Hristos s-a născut pentru mântuirea neamului omenesc. Colindele cântate de frații Hojda și Ulici îmbină elementele tradiționale și arhaice cu cele contemporane, însă mesajul rămâne același: creştinii recunosc că toate darurile de care se bucură sunt primite de la Dumnezeu. De aceea, smerenia este o virtute pe care fiecare creștin trebuie să o practice, alături de recunoștință pentru darul divin al vieții.

Înainte de a cânta colindul “Legănelul lui Iisus”, Ligia Hojda a spus: “Odată cu nașterea pruncului Iisus, renaștem și noi. Se spune că Dumnezeu a salvat lumea de două ori: o dată prin Noe și o dată prin Iisus.”

Tinerii din grupul MA RA MU au înțeles semnificațiile și esența vechilor tradiții, pe care le-au resuscitat într-o formă nouă, care să fie pe placul tuturor creștinilor, indiferent de vârstă. La finalul concertului, tinerii ne-au transmis “Bun gând” pentru noul an, menționând faptul că întreaga omenire a trecut printr-o perioadă dificilă din cauza pandemiei, însă speranța și credința în Dumnezeu ne vor ajuta să depășim toate aceste greutăți.

Vrei să ne împărtășești părerea ta despre acest spectacol. Scrie mai jos și alătură-te conversației.

Lasă un răspuns

Abonează-te la newsletter și află rapid noutăți despre spectacole

Abonarea nu a reușit. Te rugăm să încerci din nou.
Te-ai abonat cu succes!

Spectacolele din arhivă sunt oferite din când în când spre vizionare în format înregistrat.  Pentru a afla când va fi disponibil acest spectacol abonează-te în formularul de mai sus. Dacă îți dorești în mod special acest spectacol votează cu inimioara de mai jos.

2