Skip to content
Menu
Menu

“Fă tu primul pas” și poți descoperi un miracol

De: Jean-Claude Carrière
Regia: Andrei Munteanu
Cu: Raluca Aprodu şi Marius Călugărița

Jucat LIVE pe 12 martie 2023

Orice poveste frumoasă de dragoste are un început memorabil. Chiar dacă personajele din povestea noastră nu au o identitate bine stabilită, nu-și adresează prea multe cuvinte și nu se cunosc aproape deloc, chimia dintre ei este incontestabilă.

“Fă tu primul pas” este o comedie romantică scrisă superb și jucată excelent de Raluca Aprodu şi Marius Călugărița. Ideea spectacolului pornește de la o situație absurdă: o tânără ingenuă pătrunde în locuința unui domn și se insinuează în viața lui. Din fericire, nu avem parte de clișeele ce însoțesc aproape inevitabil acest gen de spectacol.

Din prima clipă în care pășește pe scenă, personajul Ralucăi devine centrul micului univers din garsoniera pariziană în care se mută, fără aprobarea proprietarului. Carismatică, intensă, enervantă, dar absolut fascinantă, ea se schimbă de la o zi la alta precum un cameleon. Personajul ei cuprinde întreaga esență a feminității, fiind perfect completat de personajul lui Marius Călugărița.

Pe de cealaltă parte, el este omul pragmatic, avocat de succes, burlac convins, seducător și amuzant. Nu-și deschide sufletul în fața nimănui, pentru că se teme de intimitate. Așadar, dinamica dintre cele două personaje creează situații comice, ironii savuroase și replici acide. Pe măsură ce învață să se tolereze, cei doi trec printr-o mulțime de emoții contradictorii. Se descoperă, se cunoc, se regăsesc și se îndrăgostesc.

Scenariul piesei este semnat de Jean-Claude Carrière, laureat al premiului Oscar și autor a peste 150 de scenarii de film și piese de teatru. Întreaga poveste pornește de la o situație absurdă, care îndeamnă publicul să-și pună următoare întrebare: “Oare eu cum aș reacționa dacă o persoană străină s-au muta la mine acasă?”. Logica te îndeamnă să suni la poliție, evident. Dar dacă reușești să treci peste blocajul inițial și ajungi să te atașezi de străinul/străina din casa ta? N-ar putea fi chiar dovada unei intervenții divine, un miracol în adevăratul sens al cuvântului?

La finalul spectacolului, Raluca Aprodu a mărturisit că “Fă tu primul pas” este un spectacol foarte drag pe care îl joacă alături de Marius de peste 9 ani. Pentru a păstra farmecul și prospețimea spectacolului, cei doi actori modifică în mod constant replicile și pun mereu în scenă noi situații comice.

Iubitorii de teatru online ne-au fost alături și de această dată din toate colțurile lumii și ne-au scris mesaje pe pagina de Facebook PiciordePlay:

  • “Un spectacol relaxant, savuros, colorat.”
  • “Felicitări echipei tehnice!”
  • “Abia aștept să vă revăd și în alte piese.”
  • “Felicitări! Excelent jucat!”
  • “Savuros! Mulțumesc mult! Succes în continuare!”
  • “V-am urmărit din Spania, extraordinar spectacolul, mă bucur că mai există artă fără vulgarități.”

Pe lângă romantism, comic de situație și de limbaj, “Fă tu primul pas” are toate ingredientele unui spectacol de succes: interpretare magistrală din partea celor doi actori, viziune regizorală inedită și un scenariu original.

Vrei să ne împărtășești părerea ta despre acest spectacol. Scrie mai jos și alătură-te conversației.

Lasă un răspuns

Abonează-te la newsletter și află rapid noutăți despre spectacole

Abonarea nu a reușit. Te rugăm să încerci din nou.
Te-ai abonat cu succes!

Spectacolele din arhivă sunt oferite din când în când spre vizionare în format înregistrat.  Pentru a afla când va fi disponibil acest spectacol abonează-te în formularul de mai sus. Dacă îți dorești în mod special acest spectacol votează cu inimioara de mai jos.

9