Skip to content
Menu
Menu

Legături primejdioase: un spectacol fascinant despre arta seducției

De Christopher Hampton, după romanul lui Choderlos de Laclos “Legături primejdioase”
Regia: Cristi Juncu
Traducerea: Irina Velcescu
Muzica: Ada Milea
Decor și costume: Cristina Milea
Cu: Florin Piersic Jr., Diana Cavallioti, Alina Rotaru, Cezar Grumăzescu, Silvana Mihai, Ana Bianca Popescu, Rodica Mandache, Beatrice Peter, Ionuț Vișan

Jucat LIVE online pe 9 martie 2024

Legături primejdioase” este un spectacol clasic, care la Teatrul Mic se transformă într-o experiență grandioasă. Decorul fabulos, costumele extravagante, muzica intensă și stilul baroc luminează întreaga atmosferă. Actorii joacă într-un cadru intim, la câțiva metri de public, reușind să capteze și să transmită toată gama de trăiri prin complexitatea jocului lor. Scenografia senzațională și instrumentele de sticlă create de Ada Milea conferă gravitate evenimentelor dramatice de pe scenă.

Transpuși în această lume feerică, devenim martorii unui joc complex de intrigi amoroase. Înfățișând substraturile manipulatoare ale seducţiei, “Legături primejdioase” este un spectacol despre natura umană imuabilă în întreaga sa complexitate. Protagoniștii sunt marchiza de Merteuil (Diana Cavallioti) și vicontele de Valmont (Florin Piersic Jr.), foști iubiți, care aleg să devină rivali într-o competiție bazată pe jocuri de seducție și răzbunare. Merteuil îl provoacă pe Valmont să o corupă pe tânăra și inocenta Cecile de Volanges (Silvana Mihai) înaintea căsătoriei sale, însă Valmont urmărește o altă țintă: inima virtuoasei Madame de Tourvel (Alina Rotaru). Cei doi vor cădea în propriile capcane, atunci când realizează că și sufletele lor sunt mai vulnerabile decât credeau în fața adevăratei iubiri.

Diana Cavallioti o interpretează pe Madame de Merteuil, o seducătoare fără inimă, orgolioasă, frivolă, infidelă. Este femeia fatală prin definiție, care înfățișează decadența într-o societate imorală, în care omul domină pentru însăși plăcerea dominației. Monologul despre propria transformare într-o femeie puternică, duplicitară și invincibilă este o adevărată încântare. “Flirtează doar cu cei pe care intenționezi să-i refuzi!” și “Am știut dintotdeauna că m-am născut pentru a domina sexul vostru și pentru a-l răzbuna pe-al meu” sunt doar câteva replici memorabile rostite de marchiza de Merteuil.

Carisma lui Florin Piersic Jr. oferă profunzime personajului său, vicontele de Valmont, un maestru la rândul său în arta seducției și a manipulării. Considerând dragostea doar un simplu “lubrifiant al instinctului”, Valmont înfățișează puterea incredibilă a cuvintelor de a da naștere unor pasiuni și dorințe mistuitoare, de a seduce și de a abandona fără milă. În căutarea prestigiului de cuceritor absolut, cuvintele lui Valmont devin otravă și leac deopotrivă. Cuvintele sunt o adevărată armă, iar cel care știe cum să mânuiască limbajul devine stăpânul sufletelor nevinovate. Oamenii naivi sunt victime sigure într-un joc pervers al simțurilor.

Rodica Mandache o interpretează pe mătușa Rosemunde, cu duioşia specifică bunicuţelor blânde, dar şi cu alintul pervers al femeii trecute la rândul său prin aceleaşi experienţe. Printre sfaturile sale înțelepte, regăsim celebrul citat “doar timpul vindecă suferința”, fiind conștientă că jocurile amorului nu implică reguli și nici nu se vor schimba vreodată.

Am fost onorați de prezența live online foarte numeroasă la piesa de teatru “Legături primejdioase” și vă mulțumim pentru mesajele frumoase pe care ni le-ați trimis pe chatul “Sfatul satului” și pe pagina noastră de Facebook:

 • “Mi-ați oferit o seară magică, trăind cu bucurie și emoție fiecare clipă petrecută alături de voi. Lumea proiectată de interpretarea voastră m-a deconectat de la realitatea mea, am simțit că sunt acolo, chiar dacă am o dizabilitate și, fizic, ar fi imposibil pentru mine. Felicitări pentru spectacol și posibilitatea de a fi vizionat live din orice colț al lumii. Mulțumesc mult pentru darul vostru.”
 • “Experiența din sala de teatru este interesantă, fiindcă actorii interacționează uneori cu publicul. Totuși, în online am putut vedea și acele unghiuri care îți scapă din sală, fiindcă indiferent de poziție, o parte se joacă pe lateral sau cu spatele. Am fost sincer impresionată atât de calitatea filmării cât și de modul în care camera pare cu adevărat să ajungă peste tot.”
 • “Vă mulțumesc pentru că mi i-ați adus în sufragerie pe toți acești actori minunați! Am stat pe jos, lângă televizor, ca să fiu și mai aproape de domniile lor! Minunat spectacol! Minunată ideea de a dialoga la final cu publicul.”
 • “Grea piesă prin încărcătura emoțională și prin durerea pe care am resimțit-o fizic trăind alături de personaje suferința lor. Felicitări actorilor care au reușit să ne transmită toată gama de trăiri prin complexitatea jocului lor! Mulțumim PiciordePlay pentru oportunitatea extraordinară de a vedea această piesă în direct!”
 • “Excelentă viziune regizorală cu o interpretare absolut genială!”
 • “Cred că ar trebui ca mai multe piese de teatru să fie transmise live online! Popularizăm și facilităm accesul la cultură. Chiar și în sufragerie.”
 • “Teatrul Mic a dovedit încă o dată cât este de mare! Acest spectacol este o bucurie imensă pentru mine și am să-l revăd iar și iar. Atât de natural ați jucat, reușind să mă ‘furați’ cu totul în povestea voastră. Diana, Alina și Florin… absolut superbi! Vă mulțumesc mult pentru energia transmisă și calde îmbrățișări de la Toronto!”
 • “Ați ajuns în casele multor persoane cu dizabilități, datorită fondatorilor PiciordePlay! Sunteți minunați! Felicitări!”
 • “Eu văd spectacolul a treia oară, de 2 ori la teatru și acum online. Sunteți absolut MINUNAȚI!”
 • “Mi s-a părut o experiență inedită ca piesa să se joace atât de aproape de public.”
 • “Nu mi-a venit să cred că am șansa de a revedea de acasă acest spectacol superb. Diana Cavallioti ca Madame de Merteuil și Alina Rotaru în rolul Madamei de Tourvel au unele dintre cele mai bune interpretări din teatru.”
 • Mi-a plăcut mult piesa, iar Florin Piersic Jr. s-a întrecut pe sine. A fost un spectacol neconvențional, mi-a plăcut ideea cu cărțile de vizită și de când am văzut piesa nu-mi mai iese din minte replica: ‘Nu ține de mine’.”
 • “Felicitări tuturor actorilor! Valoroși și extrem de talentați. Diana Cavallioti, minunată! Ana Bianca Popescu, o voce superbă! Am văzut piesa de două ori. Prima dată live, curioasă în primul rând de jocul lui Florin Piersic Jr, pe care nu-l mai văzusem jucând. Mi s-a părut un text greu, dar foarte interesant subiectul. Domnul Piersic enigmatic, natural, pe alocuri înfricoșător, și-a jucat rolul impecabil. Alina Rotaru – o minune de actriță, frumoasă, volubilă și foarte talentată! Decorul superb, ingenioasă scena, care a avut atât de multe semnificații! A doua zi am urmărit piesa cu alți ochi, lăsând-o să mi se așeze bine în suflet și în minte. Felicitări echipei întregi! Vă mulțumesc de mii de ori, PiciordePlay!”
 • “O abordare fresh a unui roman scris în secolul al XVIII- lea. Despre vicii, putere, jocuri perverse într-o cheie deloc obscenă. Cristi Juncu știe cum să lucreze cu textul, cu actorii, să creeze atmosfera. Mi-au plăcut decorul, costumele, balanța dintre opulență și kitch. Florin Piersic Jr. are știința gradării stărilor, este inteligent, subtil, stăpân pe sine și pe situație.”
 • “PiciordePlay este un medicament pentru multe persoane cu dizabilități.”
 • “Vă mulțumesc pentru această seara minunată, mă simt onorată, m-am îmbrăcat frumos și m-am așezat ‘în primul rand’. Mă gândeam în timpul spectacolului ce intimă este punerea în scenă la Teatrul Mic.”
 • “Felicitări pentru minunata punere în scenă, talentele actoricești, decorul magic, jocul de lumini!”

“Legături primejdioase” este un spectacol fascinant despre seducție, frivolitate, naivitate, minciună și răzbunare. În această lume decadentă, vanitatea și fericirea sunt incompatibile, binele nu triumfă niciodată, iar iubirea este considerată o formă fatală de slăbiciune.

Vrei să ne împărtășești părerea ta despre acest spectacol. Scrie mai jos și alătură-te conversației.

Lasă un răspuns

Abonează-te la newsletter și află rapid noutăți despre spectacole

Abonarea nu a reușit. Te rugăm să încerci din nou.
Te-ai abonat cu succes!

Spectacolele din arhivă sunt oferite din când în când spre vizionare în format înregistrat.  Pentru a afla când va fi disponibil acest spectacol abonează-te în formularul de mai sus. Dacă îți dorești în mod special acest spectacol votează cu inimioara de mai jos.

20