Skip to content
Menu
Menu

“Masculin Feminin” sau inadaptații zilelor noastre

De: Lia Bugnar
Distribuție: 
Marius Manole, Laura Creț, Teodora Stanciu, Anghel Damian, Ilona Brezoianu

Jucat LIVE pe 18 Noiembrie 2022

Poveștile de iubire se scriu de la sine… poate că așa pare la prima vedere. Dar poveștile de iubire inspirate din realitate implică suferință, compromis și acceptare, așadar nu este deloc simplu să le așterni pe hârtie. Lia Bugnar reușește să aducă la viață două povești de iubire atât de improbabile, încât par desprinse direct din realitate. “Masculin Feminin” este un spectacol despre oameni inadaptați, care își doresc să fie iubiți și acceptați.

„Masculin Feminin” a avut premiera oficială în 2013, la Teatrul de Comedie. Spectacolul a colindat apoi toată țara în regim de piesă de teatru independent, iar acum, “Masculin Feminin” se întoarce în repertoriul Teatrului de Comedie. Înainte de începerea spectacolului live online, Lia Bugnar ne-a condus în cabinele unde se pregătesc actorii. Ilona Brezoianu a mărturisit că are mari emoții, pentru că este prima dată când joacă în acest spectacol, după ce a preluat rolul de la Ilinca Manolache. După o îmbrățișare de grup, părăsim cabina actorilor și așteptăm cu sufletul la gură noua versiune a unui spectacol atât de îndrăgit de public.

Marius Manole și Laura Creț joacă un cuplu aparent perfect, numit, cum altfel, Adam și Eva. Când ea îl anunță că este însărcinată, el nu are deloc o reacție pozitivă, pentru că Adam are și el o veste bombă: vrea să fie femeie. De aici pornește o serie de dialoguri sfâșietoare, șocante, provocatoare, dar și amuzante, familiare.

Această comedie/dramă este, de fapt, o invitație la autocunoaștere și la acceptarea dualismului care ne influențează în mod constant viețile. În ziua de azi, parcă devine tot mai greu să-ți dai seama cine ești cu adevărat. La toată această incertitudine contribuie și social media, anturajul, influența mass-media, educația și mulți alți factori sociali. În special pentru adolescenți, mirajul de a fi altcineva este aproape inevitabil.

Personajul interpretat de Marius Manole și apoi de Teodora Stanciu se joacă cu granițele dintre masculin și feminin, încercând din răsputeri să devină altcineva. Totul se dovedește o fugă de sine. Indiferent câte schimbări de look vor experimenta, schimbarea interioară este întotdeauna cea care contează. Iar iubirea de sine este mai importantă decât credem. Așadar, mesajul piesei este simplu: când vei reuși să înțelegi cine ești, să te accepți și să te iubești exact așa cum ești, atunci vei găsi partenerul potrivit.

La finalul spectacolului, publicul i-a aplaudat pe Marius Manole, Laura Creț, Teodora Stanciu, Anghel Damian, Ilona Brezoianu, în timp ce spectatorii noștri de teatru online ne-au trimis mesaje frumoase pe pagina de Facebook:

  • “Bravo Lia și trupa. Ne-a plăcut foarte mult spectacolul.”
  • “Sunteți așa frumoși, talentați și minunați! Vă mulțumesc pentru platforma PiciordePlay, fără de care nu aș fi avut cum să vă urmăresc!”
  • “Este o realizare mare să-mi vad idolii pe ecrane!”
  • “A fost minunat spectacolul!”
  • “Savuros. Mi-a plăcut tare mult.”
  • “Felicitări Lia Bugnar ! O piesa superbă jucata impecabil, actori iubiți!”
  • “Un regal! Mulțumim!”
  • “Foarte frumos spectacol, l-am văzut online înregistrat, scenariul este fabulos, iar interpretarea actorilor magistrală… Felicitări, recomand!”

La final, replica spusă de “gemenii” Anghel Damian și Ilona Brezoianu rezumă atât concluzia piesei cât și marele mister al vieții: “Nu trebuie neapărat să ne naștem ca să ne iubim, deși iubirea e singurul lucru pentru care merită să te naști.”

Vrei să ne împărtășești părerea ta despre acest spectacol. Scrie mai jos și alătură-te conversației.

Lasă un răspuns

Abonează-te la newsletter și află rapid noutăți despre spectacole

Abonarea nu a reușit. Te rugăm să încerci din nou.
Te-ai abonat cu succes!

Spectacolele din arhivă sunt oferite din când în când spre vizionare în format înregistrat.  Pentru a afla când va fi disponibil acest spectacol abonează-te în formularul de mai sus. Dacă îți dorești în mod special acest spectacol votează cu inimioara de mai jos.

8