Skip to content
Menu
Menu

O piesă deșănțată ne-a adus zâmbetul pe buze la momentul oportun

Distribuție: Marius Manole, Lia Bugnar, Radu Iacoban, Mihaela Velicu, Alexandru Nagy
Scenariu și regie: Lia Bugnar

Jucat LIVE pe 30 septembrie 2021

La finalul lunii septembrie, românii s-au confruntat cu noi restricții impuse de creșterea cazurilor de coronavirus, așadar teatrul a avut din nou de suferit. Posibilitatea de a urmări un spectacol live online din confortul propriului cămin a devenit deja o alternativă adoptată de mulți români.

În acest context, Lia Bugnar și gașca ei de actori talentați au decis să joace “O piesă deșănțată” tocmai pentru a ne descreți frunțile. Avem nevoie să evadăm din realitate, să râdem și să ne găsim refugiul în artă. Descrisă de Lia drept “o comedie în cea mai pură formă, fără niciun fel de pretenţie de adâncime”, “O piesă deșănțată” și-a îndeplinit scopul. Drept mărturie stau hohotele de râs și aplauzele publicului din sală, comentariile iubitorilor de teatru online, dar și reacțiile actorilor din timpul spectacolului.

Piesa s-a jucat pe scena Teatrului Infinit, iar numărul de persoane din public a fost limitat la jumătate din capacitatea sălii. De această dată, Medeea Marinescu ne-a introdus în atmosfera spectacolului, discutând cu publicul și apoi mergând în culise, unde actorii se pregăteau să intre pe scenă. Lia Bugnar ne-a mărturisit că “O piesă deșănțată” nu s-a mai jucat de 4 ani, iar pentru Alexandru Nagy este prima lui reprezentație, după o singură repetiție desfășurată cu o zi în urmă. Mai mult decât atât, Lia a rugat spectatorii să fie atenți la momentul în care Alex va intra în scenă și la modul în care prezența sa va schimba complet dinamica piesei de teatru.

“O piesă deșănțată” aduce în prim-plan două cupluri – unul matur și unul aflat la început de drum – care pun la cale o noapte fierbinte de sex în patru. Experiențele de swingers, dar și cele de cuplu vor fi analizate în amănunt, în timp ce personajele se pregătesc pentru o noapte de neuitat.

Exact așa cum ne-a avertizat Lia, lucrurile iau o întorsătură neașteptată în momentul în care personajul lui Alexandru Nagy își face apariția pe scenă. Totul devine intens, alert și extrem de amuzant. Nu numai publicul din sală izbucnește în hohote spontane de râs. Pe scenă, Lia, Marius, Mihaela și Radu fac eforturi pentru a nu râde cu gura până la urechi. Buna dispoziție ne-a acaparat pe toți, inclusiv pe spectatorii noștri de acasă care au urmărit piesa de teatru live online pe-un PiciordePlay. Din fericire, nu este nicio problemă că râsul este molipsitor.

Am primit o mulțime de mesaje frumoase de la persoanele care au cumpărat bilete la teatru online:

  • “Am râs cu lacrimi de crocodil și cu dureri de burtă. Ați fost minunați! Aștept cu nerăbdare următorul spectacol!”
  • “Mereu prezentă la spectacolele voastre online, mulțumim dragilor pentru tot ce faceți pentru noi!”
  • “Salutări calde din L.A. Felicitări Lia și aplauze tuturor.”
  • “Ați adus bucurie prin intermediul ecranului tv! Felicitări și mulțumiri cu lacrimi (de drag) în ochi!”
  • “A fost frumos cu voi, v-am văzut din Birmingham, UK.”
  • “Superb! M-am distrat copios. Nu am crezut ca poate fi așa de frumos, dar m-am înșelat!”
  • “Încă o seară minunată alături de voi. Bravo!”
  • “Salutări din Manchester! Extraordinară piesa, felicitări actorilor și regizoarei!”

La finalul spectacolului, publicul din sală i-a aplaudat frenetic pe actori, ceea ce l-a determinat pe Marius Manole să spună mai în glumă, mai în serios: “Ziceți că-i ultimul spectacol, de parcă se închid teatrele, așa de tare aplaudați.”

Indiferent dacă se va întâmpla sau nu acest lucru, teatrul live online rămâne o alternativă minunată pentru a ne bucura de artă, cultură și divertisment, în contextul restricțiilor și limitărilor de acces impuse de pandemie. Mai mult decât atât, un bilet la teatru online înseamnă susținerea și promovarea teatrului românesc. Astfel, putem să le oferim actorilor ocazia să-și facă meseria, în timp ce noi ne bucurăm de o oră și jumătate de relaxare, hohote de râs și o deconectare pe care o merităm din plin.

Pe-un PiciordePlay vei avea mereu ocazia să urmărești live online spectacole de teatru care să te binedispună, direct de acasă, unde te simți confortabil și în siguranță.

Vrei să ne împărtășești părerea ta despre acest spectacol. Scrie mai jos și alătură-te conversației.

Lasă un răspuns

Abonează-te la newsletter și află rapid noutăți despre spectacole

Abonarea nu a reușit. Te rugăm să încerci din nou.
Te-ai abonat cu succes!

Spectacolele din arhivă sunt oferite din când în când spre vizionare în format înregistrat.  Pentru a afla când va fi disponibil acest spectacol abonează-te în formularul de mai sus. Dacă îți dorești în mod special acest spectacol votează cu inimioara de mai jos.

8