Skip to content
Menu
Menu

Povestiri culese, primul spectacol hibrid difuzat de PiciordePlay, s-a bucurat de un succes remarcabil

Distribuție: Maia Morgenstern și Ana Maria Pop
Producător: George Remeș
Scenografie: Corina Grămoșteanu
Regie colectivă

Jucat LIVE pe 18 august 2021

“Povestiri culese” a însemnat o nouă premieră pentru noi, fiind primul spectacol de teatru care s-a jucat cu 130 de spectatori în sală și care a fost totodată difuzat live online de platforma noastră.

Faptul că Maia Morgenstern joacă în această piesă a reprezentat o mare onoare și bucurie pentru publicul din provincie și din străinătate, care își dorea de multă vreme să o revadă pe marea actriță într-un nou spectacol. În plus, Povestiri culese este o piesă care a avut premiera pe scena Teatrului Godot la finalul lunii iulie, iar spectacolul de teatru live online difuzat de PiciordePlay a însemnat cea de-a treia reprezentație cu public. Aproape 130 de iubitori de teatru din București au fost prezenți în sală pentru a urmări povestea unei tinere scriitoare şi a mentorului său.

„Povestiri culese” este o adaptare a piesei de teatru “Collected Stories” scrisă de dramaturgul american Donald Margulies. Spectacolul a fost nominalizat la Premiile Pulitzer pentru Dramaturgie în 1997 și a fost jucat pe Broadway în 2010.

Maia Morgenstern interpretează rolul unei scriitoare care se luptă cu timpul. În viața ei apare Lisa (Ana Maria Pop), o tânără aflată la început de drum care caută pretutindeni atât inspirație, cât și un învățător. Ruth e cea care spune povești nescrise, iar Lisa e cea care ascultă. „Povestiri culese” aduce în prim-plan relația profundă dintre creație şi creator, mentor şi protejat, povestiri uitate şi dreptul de a le readuce la viață.

Ana Maria Pop s-a declarat norocoasă și onorată să joace alături de Maia Morgenstern în acest spectacol remarcabil. Astfel, tinerii actori au ocazia să învețe direct de la mentorii lor, respectiv de la actorii pe care cândva îi admirau de la distanță.

Spectatorii care au cumpărat bilete la teatru online ne-au trimis o mulțime de mesaje frumoase pe pagina de Facebook PiciordePlay:

     “Felicitari intregii echipe! Felicitari extraordinarei Maia Morgenstern! Am trait cu maxima intensitate fiecare cuvant rostit si fiecare traire, emotie! Superba, maiestuoasa, exceptionala! Felicitari, Ana Maria Pop! Ea ne-a aratat cum o actrita tanara isi poate exterioriza talentul langa o maestra, reusind, intr-o maniera de aplaudat indelung, sa fie personajul jucat!”

     “Mulțumim! Felicitări! Super jucat de ambele doamne actrițe. Doamna Maia Morgenstern este geniala! Discuția de după piesă mi-a mers la inima. A fost cel puțin la fel de interesantă ca și piesa și aş fi putut asculta ore în șir. Mii de mulțumiri!”

     “Din Toronto v-am urmarit cu lacrimi de bucurie in ochi… pe doamna Maia Morgenstern n-am mai vazut-o jucand live din anul 2001, eu fiind plecata din Romania de aproape 2 decenii. Inca o data ne-ati dus cu voi intr-o lume magica! Felicitari! Va multumesc, va imbratisez pe toti cu drag si sper sa va reintalnesc cat de curind pe aceasta platforma!”

     “Superb! Emotia se transmite si se simte chiar și prin online. Multumim.”

     “A fost un regal. Multumim.”

     “Maia este extraordinară, dar surpriza placută pentru mine este Ana Maria. Vă rog să nu renuntați la spectacolele online.”

     “Sublim spectacol, sublime actrite!”

La finalul piesei de teatru, Maia Morgenstern și Ana Maria Pop au fost îndelung aplaudate de spectatorii din sala Teatrului Godot. Așa cum v-am obișnuit deja, tradiția noastră este să intrăm în direct pe Facebook și să stăm de vorbă cu actorii, în timp ce citim mesajele primite de la cei care au urmărit piesa de teatru live online.

Cu această ocazie, am aflat un lucru demn de toată admirația: Maia Morgenstern a acceptat să joace pro bono în piesa Povestiri culese. Celebra actriță susține teatrul românesc independent prin intermediul unei burse recent înființate ce va fi acordate unui tânăr artist aflat la început de drum.

 

Așadar, ne-am bucurat foarte mult că am reușit să aducem împreună atât publicul iubitor de teatru din București, prin intermediul Teatrului Godot, cât și pe spectatorii consumatori de teatru live online, care ne-au confirmat că marii actori reușesc să transmită emoții puternice indiferent de distanța care ne separă.

Vrei să ne împărtășești părerea ta despre acest spectacol. Scrie mai jos și alătură-te conversației.

Lasă un răspuns

Abonează-te la newsletter și află rapid noutăți despre spectacole

Abonarea nu a reușit. Te rugăm să încerci din nou.
Te-ai abonat cu succes!

Spectacolele din arhivă sunt oferite din când în când spre vizionare în format înregistrat.  Pentru a afla când va fi disponibil acest spectacol abonează-te în formularul de mai sus. Dacă îți dorești în mod special acest spectacol votează cu inimioara de mai jos.

7