Skip to content
Menu
Menu

Concert cu Maria Buză și Taraful George Pătrașcu

Jucat LIVE pe 26 Martie 2022

În luna ianuarie 2022, am avut bucuria de a găzdui spectacolul de succes “Și cu pisica ce-ați făcut?” pe platforma noastră. Din distribuție face parte și Maria Buză, care interpretează un rol ce îi scoate în evidență vocea superbă și timbrul inconfundabil.

Lia Bugnar, care este prietenă de-o viață cu Maria Buză, a scris acest rol special pentru ea. Spectatorii noștri online au fost plăcut surprinși de intervențiile muzicale ale Mariei în piesa de teatru “Și cu pisica ce-ați făcut?”, așadar noi am invitat-o să ne (în)cânte așa cum știe ea mai bine. Împreună cu Taraful George Pătrașcu, Maria ne-a adus acasă o “Seară boierească”. Concertul a fost transmis LIVE online pe PiciordePlay direct de pe scena Teatrului Elisabeta din București.

Evenimentul “Seară boierească” a coincis cu anularea restricțiilor pandemice din ultimii doi ani, așadar putem spune că a fost o adevărată sărbătoare pentru toți românii. Sala Teatrului Elisabeta a fost plină, biletele erau deja sold out cu o săptămână înainte, astfel că toți iubitorii de muzică bună au avut ocazia de o asculta pe Maria Buză live online pe platforma noastră.

La începutul concertului, Maria a mărturisit că are emoții mult mai mari pentru că sute de români urmăresc acest eveniment online, din confortul propriilor case. Alături de Taraful George Pătrașcu, Maria ne-a purtat într-o incursiune muzicală în care ne-am bucurat de cele mai îndrăgite refrene lăutărești și de petrecere, romanțe și secvențe de inspirație folclorică.

Interpretând atât melodii clasice inspirate din repertoriul marilor artiști români, cât și piese din repertoriul propriu, Maria Buză și Taraful George Pătrașcu au creat o atmosferă de neuitat. Acordurile de vioară s-au împletit superb cu cele de țambal în piese celebre precum “Sunt vagabondul vieții mele” (Gheorghe Dinică), “Firicel de floare albastră” (Dorina Drăghici), “Mi-am pus busuioc în păr” (Maria Tănase), “Cine iubește și lasă” (Maria Tănase), “Foaie verde didițel” (Costel Atanasof), “Să nu spui dorul nimănui” (Nelu Ploieșteanu), “Astă seară nimeni să nu doarmă” (Gică Petrescu) sau “Ciuleandra” (Maria Tănase).

“Seara boierească” a cuprins și câteva melodii frumoase din repertoriul Mariei Buză.  Artista ne-a adus pe scenă și un invitat surpriză, pe Stelu Pandelescu, iar atmosfera de petrecere s-a simțit în casele tuturor românilor care au urmărit acest concert live online și care ne-au scris mesaje pe pagina noastră de Facebook:

  • “Bravo, Maria, te prețuim la nesfârșit! O seară boierească pe cinste cu umor și ritm.”
  • “Parcă o aud pe Maria Tănase! Felicitări, Maria Buză, mi-ai făcut pielea de găină! Ești minunată!”
  • “Te trec fiori prin tot corpul și ți se zbârlește pielea de emoție când o auzi!”
  • “O minunăție această doamnă Maria Buză, o ador!”
  • “Felicitări! Un spectacol de suflet! Mulțumim.”
  • “Super artistă Maria Buză, nu există cineva mai talentat!”
  • “Minunat! Felicitări!”

Cu un timbru inconfundabil și cu o prezență scenică explozivă, Maria Buză ne-a purtat cu vocea ei prin cochetul București de altădată, dar și pe ulițele mărginașe ale Micului Paris. Am fost martori la momente de mare bucurie, dar și de sfâșietoare melancolie, într-un caleidoscop muzical plin de vervă și culoare.

Vrei să ne împărtășești părerea ta despre acest spectacol. Scrie mai jos și alătură-te conversației.

Abonează-te la newsletter și află rapid noutăți despre spectacole

Abonarea nu a reușit. Te rugăm să încerci din nou.
Te-ai abonat cu succes!

Spectacolele din arhivă sunt oferite din când în când spre vizionare în format înregistrat.  Pentru a afla când va fi disponibil acest spectacol abonează-te în formularul de mai sus. Dacă îți dorești în mod special acest spectacol votează cu inimioara de mai jos.

1