Skip to content
Menu
Menu

Vinovat.Nevinovat: când procesul de justiție devine proces de conștiință

Regia artistică: Gelu Colceag
Asistent regie: Vlad Corbeanu
Cu: Tudor Aaron Istodor, Marin Grigore, Dana Dembinski Medeleanu, Vlad Logigan, Alexandru Voicu, Andrei Seușan, Vlad Corbeanu, Valentina Popa, Ruxandra Enescu, Vitalie Bantaș, Ovidiu Niculescu, Irina Velcescu, Petre Moraru

Jucat LIVE pe 1 Decembrie 2023

De 1 Decembrie, eterna și fascinanta Românie ni s-a prezentat în toată splendoarea, cu ajutorul unui spectacol memorabil: “Vinovat.Nevinovat”. O explorare comică și profundă a minții și a sufletului uman, cu scopul realizării unui act de justiție corect, spectacolul “Vinovat.Nevinovat” prezintă ideea de asumare a deciziilor în contextul actual politic, social și cultural marcat de incoerență și corupție.

O producție de excepție de la Teatrul Mic, “Vinovat.Nevinovat” pus în scenă de maestrul Gelu Colceag are în distribuție o mulțime de actori talentați: Tudor Aaron Istodor, Marin Grigore, Dana Dembinski Medeleanu, Vlad Logigan, Alexandru Voicu, Andrei Seușan, Vlad Corbeanu, Valentina Popa, Ruxandra Enescu, Vitalie Bantaș, Ovidiu Niculescu, Irina Velcescu și Petre Moraru. Printr-o paletă variată de tipologii de personaje sunt reprezentate păturile societății românești, iar scopul este de a ne îndemna la propriul proces de conștiință. În ce măsură și când anume începem să fim vinovați/ nevinovați în raport cu semenii noștri?

Cât de ușor este să ne judecăm între noi și să aplicăm eticheta vinovat sau nevinovat? “Vinovat.Nevinovat” este un spectacol remarcabil ce abordează teme precum libertate, prejudecăți, moralitate și mai ales puterea personală de a genera schimbare în societate.

Am fost impresionați de numărul mare de mesaje pe care ni le-ați trimis pe chatul nostru, Sfatul satului PiciordePlay. Ne-am bucurat mult că ați ales să sărbătorim împreună Ziua Națională a României, indiferent în ce colț de lume v-ați afla.

  • “Fiind plecată din România de peste 20 de ani, de fiecare dată vă urmăresc live online din Toronto cu foarte multă bucurie în suflet. Astăzi am făcut încă o “călătorie” prin tărâmul încântător al teatrului românesc împreună cu voi și vă mulțumesc. Vlad Logigan mi-a plăcut mult atât astăzi, cât și în “Tartuffe” jucat live în octombrie.”
  • “Vă mulțumesc din suflet pentru această experiență excepțională. Am trăit o furtună de emoții datorită vouă. Felicitări actorilor, dar și echipei tehnice care a transmis atât de bine povestea.”
  • “Felicitări echipei extraordinare a Teatrului Mic și calde îmbrățișări tuturor! Va iubesc și vă mai aștept și cu alte “bijuterii” de spectacole pe această platformă!”
  • “Așa să tot petreci ziua românilor. Un super spectacol, grozavă regie și joc. Felicitări și aplauze din Belgia.”
  • “Un spectacol plin de emoții și răsturnări de situație, care ne-a arătat cât de superficiali putem fi dacă nu încercăm să îi înțelegem pe cei din jur din perspectiva complexității situațiilor prin care trec. Finalul a fost ca un KO, lăsându-ne gustul amar al durerii de a nu fi făcut ce ar fi trebuit la timp. Felicitări întregii echipe! Plecăciune, respect și admirație nesfârșite.”
  • “O zi excelentă de ziua românilor! Până și băiatul a urmărit spectacolul de la PC-ul lui. De fapt el mi-a amintit să luăm bilet în această seară. Vă mulțumim tare mult și așteptăm cu nerăbdare următoarele spectacole! Jocul actorilor de excepție! Mă înclin!”
  • “Felicitări! Piesa și interpretarea actorilor au atins obiectivul actului artistic: mi-au stârnit emoții nebănuite, m-au făcut să mă simt în pielea personajelor, iar finalul m-a bulversat! Un amalgam de stări sufletești rostogolit în fața noastră!”
  • “Minunat spectacol! Ce ocazie să-l revăd! Încă îmi amintesc lacrimile din ochii actorului Vlad Logigan la momentul aplauzelor… Cam așa a fost intensitatea emoțiilor transmise. Recomand oricui să vadă acest spectacol, merită! Chiar și când va coborî cortina veți avea la ce vă gândi. Cât de ușor, cât de corect ne judecăm între noi, punem etichete vinovat/ nevinovat? Asta e doar o întrebare, dar sigur vor fi mai multe. Mulțumesc PiciordePlay pentru încă o mare bucurie!”
  • “Mulțumim, spectacolul a fost deosebit de viu, real și…ca in viață…cine e complet vinovat, cine e complet nevinovat?!”
  • “Ce spectacol minunat! Teatrul Mic cu ce are mai bun la nivel de actori. După ce am văzut «Vinovat Nevinovat» am concluzionat că au cea mai bună trupă din oraș și aici se poate vedea de ce. Felul cum funcționează împreună face spectacolul să pară că e o bucată din viață ce se derulează în fața ta pentru prima dată. Finețea lui Tudor Istodor ca un arbitru aparent detașat până la finalul neașteptat. Vulnerabilitatea lui Vlad Logigan, numai gândul la acel monolog încă îmi strânge stomacul. O reflecție despre bunătate și judecățile nedrepte pe care le facem adesea. Cinismul lui Andrei Seușan ca antreprenor atipic. Tragismul lui Vlad Corbeanu ca meditație asupra condiției artistului. Precizia clinică a lui Alexandru Voicu. Toate intră într-un conflict despre opinii și prejudecăți cu un final care, deși nu-mi convine mie ca spectator, funcționează în logica spectacolului. Melodia de la final îmi amintește de senzația avută atunci la aplauze când recunoaștem în sine aceleași erori ca ale personajelor și avântul aproape urgent de a face ceva diferit și a schimba cumva finalul în propria viață. Am scris mult pentru un spectacol drag și bun care sper să ajungă la cât mai multă lume.”

“Vinovat. Nevinovat” are meritul unic de a înfățișa România anului 2023 mai bine decât orice documentar, reportaj sau film. Este o porție serioasă de realitate, servită fără menajamente, este un amalgam de emoții ce transpun în artă splendoarea, povara și totodată insuportabila ușurătate a ființei.

Vrei să ne împărtășești părerea ta despre acest spectacol. Scrie mai jos și alătură-te conversației.

Lasă un răspuns

Abonează-te la newsletter și află rapid noutăți despre spectacole

Abonarea nu a reușit. Te rugăm să încerci din nou.
Te-ai abonat cu succes!

Spectacolele din arhivă sunt oferite din când în când spre vizionare în format înregistrat.  Pentru a afla când va fi disponibil acest spectacol abonează-te în formularul de mai sus. Dacă îți dorești în mod special acest spectacol votează cu inimioara de mai jos.

17