Skip to content
Menu
Menu

O mie de persoane cu dizabilități vor beneficia de Pașaportul pentru Teatru Digital

mai puțin de un minutVei petrece aproximativ minute citind acest articol

În urma parteneriatului cu CNDR (Consiliul Național al Dizabilității din România), o mie de persoane cu dizabilități vor beneficia de Pașaportul pentru Teatru Digital, care le oferă acces la cele mai bune spectacole de teatru LIVE online din confortul propriilor case, prin intermediul platformei PiciordePlay.

Daniela Tontsch, președinta CNDR, spune că “parteneriatul a fost gândit pentru a oferi acces la teatru persoanelor cu dizabilități care, din diferite motive, cum ar fi spitalizare pe termen lung, domiciliul în zone rurale, afecțiuni medicale grave etc, nu pot ajunge la spectacole de teatru. Parteneriatul nu elimină niciun drept, dimpotrivă, accesul persoanelor cu dizabilități la cultură trebuie să fie unul real”.

Astfel, o mie de persoane cu dizabilități, din toată țara, vor beneficia de Pașaportul pentru Teatru Digital, care oferă acces la spectacolele la teatru live online și înregistrate de pe platforma PiciordePlay, pe toată durata anului 2024.

În data de 9 martie, primele persoane înscrise în acest program au avut ocazia de a viziona live online spectacolul “Legături primejdioase” de la Teatrul Mic. La finalul reprezentației, am primit mesaje pline de emoție de la beneficiari:

  • “Felicitări, oameni frumoși! Mi-ați oferit o seară magică, trăind cu bucurie și emoție fiecare clipă petrecută alături de voi. Lumea proiectată de interpretarea voastră m-a deconectat de la realitatea mea, am simțit că sunt acolo, chiar dacă am o dizabilitate și, fizic, ar fi imposibil pentru mine. Felicitări pentru spectacol și posibilitatea de a fi vizionat live din orice colț al lumii. Mulțumesc mult pentru darul vostru.”
  • “Am avut oportunitatea și bucuria de a viziona online, pe platforma PiciordePlay, piesa de teatru LEGĂTURI PRIMEJDIOASE, regizată de Cristi Juncu. Fiind persoană cu dizabilități, nu am avut până în acest moment ocazia de a putea urmări spectacole de teatru din cauza lipsei accesibilității în județul meu. În România, accesul la evenimente de cultură este, din păcate, limitat. Însă, datorită inițiativei extraordinare și a efortului depus de dvs., am putut să urmăresc de acasă prima piesă de teatru. A fost o experiență inedită și emoționantă!”
  • “Spectacolul ‘Legături periculoase’ a fost unul captivant, care mi-a reamintit că teatrul românesc are resurse generoase de talent, care merită descoperite și apreciate. Totodată, acest spectacol a fost un prilej de reflecție, piesa având substraturi și oferind doze de umor și ironii fine.”
  • “Felicitări pentru inițiativa lăudabilă! Mulțumesc, PiciordePlay, pentru oportunitatea de a vedea această piesă în direct!”
  • “PiciordePlay este un medicament pentru multe persoane cu dizabilități.”

Lista de beneficiari ai Pașaportului pentru Teatru Digital este încă deschisă, așadar, dacă doriți acces la conținutul platformei noastre, vă sugerăm să contactați CNDR sau asociația afiliată care vă reprezintă, pentru înscrierea în acest program. Dacă vrei să pui umărul la susținerea acestui program sau vrei să te implici în alte programe de facere de bine coordonate de PiciordePlay prin Asociația de Teatru Digital, ne poți contacta oricând.

Consiliul Național al Dizabilității din România (CNDR) este o organizație de tip federație, fără scop patrimonial, neguvernamentală, umanitară, apolitică, non-profit, formată din organizații reprezentative la nivel național. CNDR are misiunea de a apăra și promova drepturile şi interesele legitime comune tuturor persoanelor cu dizabilităţi din România.

Proiectul piciordeplay.ro a fost conceput cu pasiune și dedicare pentru a aduce magia teatrului mai aproape de toți cei care, din diverse motive, nu pot fi prezenți fizic în sala de spectacol. Prin intermediul tehnologiei de streaming live și video on demand, punem la dispoziție reprezentații teatrale de înaltă calitate, accesibile de oriunde și oricând, direct din confortul propriului cămin.