Skip to content
Menu
Menu
afis-ROMEO-si-JULIETA-70X100cm-bleed-5mm-k-01

ROMEO ȘI JULIETA

Spectacol înregistrat

50 lei

De William Shakespeare
Regia: Liliana Pană
Decor: Francesca Cioancă, Costume: Silvia Șerban, Light design: Bogdan Gheorghiu, Muzică originală: Sebastian Androne-Nakanishi, Coregrafie: Raluca Zetu
Cu: Marian Olteanu, Alina Rotaru, Alexandru Voicu, Cezar Grumăzescu, Rareș Florin Stoica, Gabi Costin, Ruxandra Enescu, Liliana Pană, Andrei Seușan, Andrei Brădean, Radu Mihail, Amalia Năstase, Roxana Popescu, Victor Rebengiuc (voce), Ioana Mitrofan (flaut).

Disponibil în variantă înregistrată până la finalul zilei de 24 iunie 2024 în formatul transmis live pe 14 iunie 2024.

Durată: 2h

🎁 Apasă aici pentru a oferi acest spectacol cadou 🎁

Despre spectacol:

Început ca un atelier dedicat uneia dintre cele mai de succes tragedii shakespeariene, la inițiativa și sub îndrumarea actriței Liliana Pană, „Romeo și Julieta” conține toate elementele unui spectacol modern, cu o muzică și coregrafie originale, jucat cu pasiune și vervă de trupa tânără a Teatrului Mic, al cărei talent a fost confirmat odată cu poemul teatral rock „Deșteptarea primăverii”.

O poveste tragică despre iubire, dar și despre ura care dezbină familiile celor doi îndrăgostiți.

Este o piesă despre iubire, dar dacă privim mai adânc este o piesă despre ură. Despre orgolii, despre sentimentul pe care îl ai atunci când vrei să faci bine și până la urma acel bine se întoarce împotriva ta. M-a interesat contrastul acestor două lumi, cea în care se zbate moartea și cea de lumină, cea ideală.

Cronici:

„Romeo și Julieta e o poveste de dragoste spusă, poate, ușor pe grabă, unde scăpările devin, de fapt, capcane. Dar printre mici derapaje și stridențe, un Tybalt prea furios, o mamă prea neutră, o agitație mai puțin coerentă, printre intențiile și direcțiile bune, dar nesusținute suficient, Romeo și Julieta își găsesc un drum al lor de a-și povesti dragostea cu convingere și sinceritate, iar meritul Lilianei Pană este de a fi știut exact să pună în valoare tinerețea cu toate excesele ei, adăugând pe lângă tragedie o doză potrivită de umor, echilibrând astfel spectacolul.” – Irina Cerchia, Amfiteatru.
„Alertă, coerentă, adesea captivantă, montarea Lilianei Pană are doza de prospeţime care face bine unei săli noi şi unei trupe tinere(…)” – Mihai Brezeanu, Agenda LiterNet.
Momente din spectacol