Skip to content
Menu
Menu
Vinovat Nevinovat afis

VINOVAT.NEVINOVAT

52 lei

Regia artistică: Gelu Colceag
Asistent regie: Vlad Corbeanu
Scenografia: Ioana Pashca, Asistent scenografie: Diana Moțea

Cu: Tudor Aaron Istodor, Marin Grigore, Dana Dembinski Medeleanu, Vlad Logigan, Alexandru Voicu, Andrei Seușan, Vlad Corbeanu, Valentina Popa, Ruxandra Enescu, Vitalie Bantaș, Ovidiu Niculescu, Irina Velcescu, Petre Moraru

Disponibil în variantă înregistrată până la finalul zilei de 10 decembrie 2023.

Durată: 2h

🎁 Apasă aici pentru a oferi acest spectacol cadou 🎁

Despre spectacol:

Spectacolul aduce în prim plan ideea de asumare a deciziilor și a responsabilităților cu care ne confruntăm, în contextul politic, social și cultural actual, marcat de incoerență. Conduși de prejudecăți și sentimente personale, uneori contradictorii, cu greu ne putem obiectiva și lua atitudine pentru a discerne între bine și rău.

În ce măsură și când anume începem să fim vinovați/nevinovați în raport cu celălalt? Este doar una dintre interogațiile pe care producția Teatrului Mic le lansează publicului spectator.

Vinovat. Nevinovat e o lecție. De viață și de teatru. Te învață să fii (mai) om. Să te gândești de două ori înainte să pui etichete. Să-ți amintești că nu toate rănile și cicatricile celui de lângă tine se văd cu ochiul liber… Te învață să asculți, şi nu doar să-l auzi pe cel de lângă tine. Și să nu uiți că tot ceea ce spui ori faci are consecințe… Și te mai învață și câte ceva despre cum ar trebui să arate toate spectacolele… Fiindcă felul în care spune Gelu Colceag povestea asta e pur și simplu perfect. Decorul. Costumele. Muzica. Textul. Jocul actorilor. Totul e într-o armonie din aia poate un pic prea rară întâlnit în spectacolele de pe la noi. Umorul își face loc exact unde trebuie și, mai ales, atât cât trebuie pentru a sublinia cu dibăcie dimensiunea dramatică a poveștii… Iar mesajul atinge spectatorul cu o blândețe aparte, care nu-i știrbește în niciun fel din profunzime.
Mădălina Mihai, Cultural.21

Spectacolul ne poartă pe drumul spre luarea unei decizii și asumarea responsabilității pentru aceasta, forțând jurații (și odată cu ei spectatorii) să își pună în discuție propriile valori și etica, explorând totodată puterea unei persoane de a genera schimbarea în alții. Câteodată uităm că fiecare din noi are această putere. Recomand cu mult drag spectacolul: este viu, alert, îți pune toate rotițele în mișcare. Te face să îți pui întrebări, și ne ajută, sper eu, să devenim niște oameni ceva mai buni. Pentru că “meseria cu care toți ne naștem este în primul rând aceea de OM! Însă este atât de grea încât cei mai mulți se grăbesc să își dea demisia din ea.
Adriana pe Blogul Trăiește altă poveste

Pe un text excelent adaptat la realitatea românească și hățișurile justiției ei, atât de răscolite în ultimii ani ai democrației noastre fragile, Gelu Colceag a construit un spectacol solid (mai ales din punct de vedere actoricesc, punând foarte bine în valoare o mare parte din trupa teatrului Mic) despre incoerența care caracterizează social, politic și cultural societatea noastră după treizeci de ani de căutări prin libertate. Greu să căutăm dreptate într-un astfel de climat. Și mai greu s-o găsim. Iar când totuși planetele se aliniază și reușim, poate nu mai e nevoie de ea.
Luciana Antofi în Alt blog pe care nu l-aş fi făcut dacă nu aş fi întâlnit bloguri pe care nu le-aş fi citit niciodată.

Se joacă concentrat şi atent la dozarea argumentelor şi a tonului (dramă/ comedie) la indicaţia regizorului, actorii dovedind preocupare pentru o cât mai bună şi diferenţiată inserare în ansamblul demonstraţiei (Mai toate rolurile au dubluri). Publicul empatizează cu propunerea acestei dezbateri sui generis, reacţionând pe măsură.
Doina Papp, Adevărul.ro

Momente din spectacol (credit foto: Bogdan Cataragiu):