Skip to content
Menu
Menu
Op Petarda- Afis - 70x1000cm (ecrane)

VOUCHER CADOU „OPERAȚIUNEA PETARDA”

Spectacol înregistrat

Acesta este un voucher cadou pentru spectacolul „OPERAȚIUNEA PETARDA. Îl poți oferi unei persoane dragi, completând mai jos numele și adresa de email. Instrucțiunile de utilizare a voucherului vor fi trimise către adresa de email a destinatarului. După ce finalizezi comanda îți sugerăm să verifici cu destinatarul primirea e-mailului (dacă nu știe că trebuie să-l primească e posbil să nu-l observe sau să-l rătăcească într-un folder de spam).

Atenție: această achiztie nu îți oferă acces la vizualizarea piesei “OPERAȚIUNEA PETARDA”. Dacă vrei să cumperi acces pentru contul tău, accesează pagina evenimentului.

Dacă dorești să comanzi mai mult de 5 vouchere, te rugăm să ne contactezi direct.

48 lei

Despre spectacol:

de Catinca Drăgănescu
Decorul: Gabi Albu, Costumele: Luiza Enescu
Cu: Vlad Bălan, Ioana Calotă, Alexandru Mike Gheorghiu, Ion Grosu, Isabela Neamțu, Vladimir Purdel, Sorina Ștefănescu, Bogdan Chichea, Ciprian Udriște.

Disponibil în format înregistrat până la finalul zilei de 21 februarie.

Despre spectacol:

Un eveniment neașteptat tulbură ritmul anost și auster al vieții de zi cu zi a unor muncitori de la Combinatul Poligrafic „Casa Scânteii”, de la finalul anilor ’80. Aceeași veste electrocutează organele de miliție și securitate. La 5 dimineața, înainte ca lucrătorii să intre în tură, un bărbat neidentificat incendiază arcul de placaj din fața Expoziției Naționale, pe care era scris „Epoca Ceaușescu – Epoca de Aur a României”. Incidentul este urmat de o serie de provocări din ce ȋn ce mai vizibile, iar organele de ordine, suspectând că ar putea fi vorba despre un act de terorism, declanșează o anchetă și deschid ceea ce a rămas în istorie ca dosarul Operațiunea „Petarda”.

Inspirată de un caz real, cel al disidentului Valentin Hurduc, povestea imaginată de Catinca Drăgănescu reconstruiește – prin situații cărora nu le lipsesc nici ironia, nici umorul negru, prin dialoguri ce surprind cu fidelitate limbajul de lemn al epocii – atmosfera de dinaintea căderii comunismului. Spectacolul ironizează subtil regimul și structurile sale, punctează starea de nemulțumire și de frică în care trăiau oamenii, scoțând totodată ȋn evidență fabulosul unui om obișnuit care riscă totul pentru a semnala absurdul din jur și „a face spectacol”. Este o poveste inedită, cu personaje vii, comice și dramatice în același timp, înduioșătoare prin fragilitatea lor în fața sistemului, dialoguri spumoase, cu replici tăioase, aluzive, cu subînțelesuri, ce conțin în ele o întreagă lume forțată la cenzură și autocenzură. Operațiunea „Petarda” nu este atât o poveste despre comunism, cât despre absurd, despre curaj versus lașitate, despre cei ce și-au păstrat conștiința trează și, mai ales, despre istoria pierdută sau mistificată a omului simplu ȋntr-o lume care-și neagă trecutul.