Skip to content
Menu
Menu

Stă să plouă, un spectacol despre nostalgie și prietenie

Distribuție: Ilona Brezoianu, Irina Antonie, Mădălina Craiu, Anghel Damian
Regie si scenariu: Lia Bugnar

Jucat LIVE pe 8 august 2021

Piesa Stă să plouă jucată în varianta live online a însemnat un amalgam de emoții și de nostalgie. Spectacolul a văzut lumina zilei în urmă cu 15 ani, la Green Hours – primul teatru independent din București, un loc istoric  încărcat de amintiri, mai ales pentru iubitorii de teatru.

Pe 8 august 2021, Stă să plouă este gata să se reinventeze. Cu o distribuție total nouă, alcătuită din 4 tineri actori extrem de talentați, piesa se joacă live online pe scena de la Green Hours, în prezența unui public restrâns. Muzica pop a anilor ‘90 ne invadează urechile și ne transpune într-o perioadă în care viața era simplă și frumoasă, pentru că noi eram tineri și simțeam că orice este posibil.

Aceleași sentimente sunt trăite și de personajele interpretate de Ilona Brezoianu, Irina Antonie și Mădălina Craiu. Fetele se află în pragul unei crize existenţiale. Au întemeiat un grup pop numit „Stă să plouă” şi visul lor este să se afirme în lumea muzicală. Deocamdată e ziua de plătit chiria, iar proprietarul (Anghel Damian) vine personal să încaseze banii. De aici pornește un întreg scandal care scoate la iveală toate frustrările, bucuriile, emoțiile și naivitatea unor personaje ce trăiesc inevitabilul proces de maturizare.

Stă să plouă este o odă adusă prieteniei. Tineri și neliniștiți, fără telefoane mobile, ascultând muzică dance la casetofon, personajele noastre sunt convinse că prietenia va salva lumea. O naivitate pe care ar trebui să o păstrăm vie în inimile noastre pe măsură ce timpul trece.

În cadrul discuției de la finalul piesei, Anghel Damian a mărturisit că experiența teatrului live online este total diferită, deoarece a trebuit să se adapteze unor cerințe tehnice, astfel încât spectacolul să arate bine în timpul difuzării online. Așadar, este un amalgam între teatru și film, iar actorii sunt conștienți că fiecare cadru depinde de amplitudinea mișcărilor pe care le realizează.

Am fost din nou impresionați de numărul mare de spectatori care și-au cumpărat bilete la piesa de teatru online Stă să plouă:

  • “Fabulos! Am fost atat de prins ca nu mi-am dat seama cand a trecut timpul. Va pupam, va multumim mult de tot.”
  • “Minunat! Mulțumesc pentru că-mi alinati dorul de teatrul românesc.”
  • “Felicitari echipei tehnice!”
  • “A fost cel mai înduioșător moment după un milion de ani. Mi s-a topit sufletul.”
  • “Mi-ati dat energie pură pentru o săptămână ce stă să înceapă. Tare vă mulțumesc.”
  • “Acum l-am urmărit. Mi-a plăcut MAXIM! Felicitări! Sunteți minunați și ați reușit sa ma treceți prin 100 de emoții în seara aceasta!”

După ce au citit toate mesajele frumoase pe care ni le-ați transmis pe pagina PiciordePlay, actorii au ajuns la o concluzie importantă: la teatrul live online, ei primesc energie virtuală de la mii de spectatori români din întreaga lume, iar această răsplată este o adevărată hrană pentru sufletul unui artist.

Vrei să ne împărtășești părerea ta despre acest spectacol. Scrie mai jos și alătură-te conversației.

Lasă un răspuns

Abonează-te la newsletter și află rapid noutăți despre spectacole

Abonarea nu a reușit. Te rugăm să încerci din nou.
Te-ai abonat cu succes!

Spectacolele din arhivă sunt oferite din când în când spre vizionare în format înregistrat.  Pentru a afla când va fi disponibil acest spectacol abonează-te în formularul de mai sus. Dacă îți dorești în mod special acest spectacol votează cu inimioara de mai jos.

8