Skip to content
Menu
Menu

Două liniuțe – răsturnări de situație, modificarea distribuției, suspans, comedie și dramă

Distribuție: Marius Manole, Medeea Marinescu, Cătălin Babliuc, Mihaela Velicu, Irina Antonie, Alexandru Nagy
Scenariu și regie: Lia Bugnar

Jucat LIVE pe 21 octombrie 2021

Spectacolul “Două liniuțe” jucat live online pe 21 octombrie a însemnat o adevărată provocare pentru actori, care s-au confruntat cu o situație inedită exact în ziua spectacolului. Anghel Damian, care urma să joace în această piesă, a aflat că s-a îmbolnăvit de covid cu câteva ore înainte de reprezentație. Deși inițial s-a discutat despre amânarea spectacolului, actorii au făcut eforturi considerabile pentru a vă aduce teatrul online acasă, deoarece nu dorim să vă dezamăgim.

Astfel, distribuția a suferit modificări pe ultima sută de metri. Nici Lia Bugnar nu a mai putut juca în piesă, fiind la rândul ei suspectă de virus. Din fericire, Anghel a avut o formă ușoară și a fost nevoit să stea acasă, în carantină. Întreaga situație a fost povestită la începutul spectacolului de către Marius Manole în stilul său caracteristic, reușind să facă haz de necaz pe această temă.

Marius a subliniat ironia situației: “Așa se întâmplă când actorii își iau rolul prea în serios. Jucăm Două liniuțe, iar lui Anghel i-au apărut azi cele două liniuțe pe testul covid. Acum ce să facem, nu am vrut să suspendăm spectacolul, așa că o să ne bazăm pe talent”. Zis și făcut.

“Două liniuțe” s-a jucat în seara respectivă, deși întreaga distribuție a avut parte de modificări serioase. Rolul lui Anghel a fost preluat de Alexandru Nagy, iar rolul Liei a fost jucat de Mihaela Velicu. Astfel, Alex a ajuns să joace trei roluri diferite în această piesă, Irina Antonie a sărit în ajutor și a venit să joace rolul lui Cami, care trebuia inițial să fie jucat de Mihaela… în fine, a fost o adevărată desfășurare de forțe chiar pe ultima sută de metri. Solidaritatea de care au dat dovadă toți acești actori este absolut remarcabilă.

În plus, este de lăudat faptul că toți actorii s-au ridicat la nivelul așteptărilor, iar rezultatul a fost cu totul inedit, ba chiar memorabil. Marius, Medeea, Irina, Mihaela, Cătălin și Alex au creat o atmosferă intimă, autentică, sinceră, bazată pe improvizație, oferind spectatorilor noștri online ocazia să le descopere talentul nativ. Încă o dată, distanța fizică dintre public și actori a fost eliminată mai ușor, deși circumstanțele vitrege păreau să ne stea în cale. “Fă Rai din ce ai” este o vorbă care se potrivește de minune în acest context.

Așa cum ne este tradiția pe-un PiciordePlay, la finalul spectacolului am primit peste 50 mesaje de încurajare pe Facebook de la cei care au cumpărat bilete la teatru online.

  • “Felicitări și mulțumiri! Aplauze, gânduri bune și urări de sănătate tuturor, prezenți sub orice formă.”
  • “Absolut ați jucat! Finalul a fost fără cuvinte! Va mulțumim ca nu ați anulat/ reprogramat! Refacere rapidă Anghel!”
  • “Foarte tare senzația de a fi spectator în pijamale.”
  • “Mulțumesc. Singurul lucru bun al pandemiei: șansa de a vedea și revedea spectacole la care nu aș fi visat să ajung.”
  • “Am urmărit și mi-a plăcut foarte mult. E o bucurie că am putut să văd spectacolul, locuiesc în Arad și nu aș fi putut să vă văd pe scenă. Multă sănătate tuturor!”
  • “V-am urmărit cu multă plăcere din Noua Zeelandă!”
  • “Miky a fost o eroină.”
  • “Pentru cei din alte locuri, forma online este… o minune! Admirație, respect, recunoștință!”
  • “Ați fost magnifici! Aplauze, aplauze, aplauze!”

Concluzia? Indiferent de situația sumbră în care ne aflăm, teatrul online rezistă! La finalul reprezentației, Marius Manole a spus: “Rugămintea mea este să dați share, să vorbiți pe Facebook despre PiciordePlay, astfel încât informația să ajungă la cât mai mulți oameni. Pentru că nouă realmente ne pasă și vrem să ducem mai departe teatrul online. Sunt convins ca mulți oameni au nevoie de asta. Un bilet cumpărat la teatru online înseamnă pentru noi aplauzele voastre. Așa monitorizăm acum aplauzele publicului, prin faptul că vă interesează ce facem și investiți o sumă de bani pentru ca teatrul să meargă mai departe. Să ne vedem sănătoși!”

Am fost impresionați să vedem că mesajul lui Marius a fost distribuit pe Facebook de aproape 200 de persoane. Pentru noi contează enorm faptul că susțineți teatrul românesc prin intermediul platformei PiciordePlay, că sunteți alături de actori și că împreună reușim să facem Rai din ce avem. Vă mulțumim!

Vrei să ne împărtășești părerea ta despre acest spectacol. Scrie mai jos și alătură-te conversației.

Lasă un răspuns

Abonează-te la newsletter și află rapid noutăți despre spectacole

Abonarea nu a reușit. Te rugăm să încerci din nou.
Te-ai abonat cu succes!

Spectacolele din arhivă sunt oferite din când în când spre vizionare în format înregistrat.  Pentru a afla când va fi disponibil acest spectacol abonează-te în formularul de mai sus. Dacă îți dorești în mod special acest spectacol votează cu inimioara de mai jos.

10